Guidad Cykeltur

Välkommen till Göteborg och Bike tour Gothenburg

Pris:
400 kr
,per person
Cykel & hjälm ingår

Sverige och Danmark har varit i krig 11 gånger, Sverige och Ryssland har varit i krig 10 gånger. Göteborg var norra Europas mest skyddade stad under 1600-talet. Göteborg har Skandinaviens största hamn som har resulterat i den stad vi har idag. Detta har gjort Göteborg till en intressant stad i både en historisk, handelsmässig och industriell synvinkel.

TUR INFORMATION
Bike Tour Gothenburg ett utmärkt sätt att upptäcka Göteborg. Turen tar cirka 1,5-2 timmar och tar dig genom de bästa delarna av Göteborg. Vi börjar vid Kungsgatan 7b, i hjärtat av Göteborg, och täcker området inom gamla stadsmuren. Här får du intressanta fakta om uppkomsten av Göteborg, dess historia när det gäller handel. Vi fortsätter sedan till Götaplatsen, där vi får veta mer om världsutställningen, Göteborgs största evenemang i historien, då 4,2 miljoner besökte utställningen och Albert Einstein kom till Sverige för att få sitt Nobelpris. Turen fortsätter sedan till villaområde, Lorensberg, det mest exklusiva området i Göteborg, där du kommer att höra historier om de rika och berömda och hur de levde tillbaka i dagarna. Vi fortsätter sedan att besöka Vasastan och Haga, känd för sin söta arkitektur och härliga atmosfär. Turen tar oss vidare till området Linné och "Slottskogen". Linné är känd för sin vackra arkitektur och fantastiska restauranger. "Slottskogen" är Göteborgs största och mest kända park med fantastiska cykelleder och vackra omgivningar. Sen passerar vi Oscar Fredriks kyrka, Göteborgs mest spektakulära gotiska kyrka, för att fortsätta till Andra Långgatan - hipsterområdet i Göteborg.

 

Se Göteborg på cykel – ett bra, annorlunda och effektivt sätt att lära känna staden. Bike tour Gothenburg guidar dig genom de bästa delarna av Göteborg och lämnar dig med ett leende på läpparna.

​Turen utgår ifrån Kungsgatan 7B och passar såväl turister som göteborgare. Turen går i ett lugnt och skönt tempo, passande för alla åldrar, och vägarna är noga utvalda för maximal säkerhet. Ett uppskattat inslag är även tur guiden Nils som cyklar på sin legendariska höghjuling.

PROMENAD TUR RUNT GÖTEBORG

För dig som föredrar att promenera så erbjuder vi även guidad promenad tur. I små grupper går runt Göteborg och ser de absolut bästa delarna. Vi börjar i hjärtat av Göteborg runt området med den gamla stadsmuren. Här får du intressant fakta om uppkomsten av Göteborg. Stadens historia med krig och handel.

Vi promenerar i den vackra parken Kungsparken, där man ser staden från andra sidan vattnet och njuter av en av Göteborgs bästa parker.

Vi besöker Vasastan, känd för sin arkitektur och atmosfär. Vi passerar de berömda byggnaderna ”feskekyrkan” innan vi går in i det gamla området Haga, känt för sina små butiker och mysiga gator. Haga är också huvudstad i ”fika” (känd svensk fras för att dricka kaffe och prata). Vi går genom Linne och stannar vid Göteborgs coolaste kyrka, ”Oscar Frediks kyra”. Vi avslutar i hipsterområdet i Göteborg, ”2a långgatan”, känt för sina olika pubar, restauranger och gallerier. Pris på förfrågan,

Boka promenad tur
  • Instagram
  • Trip Advisor Social Ikon
  • Bike Tour Gothenburg Facebook